Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ




Εάν  ο «πολιτικός εκχυδαϊσμός» , η λασπολογία και η «συκοφάντηση» είχαν ονοματεπώνυμο η εκφραστή, δεν θα ήταν άλλος από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Το κατ επίφαση «εναλλακτικό» πρόσωπο του μείγματος σύγχρονης ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης αντίληψης.  Ο τήλε αστέρας που εξελίσσεται σε αγαπημένο παιδί των καναλιών και των πολιτικών talk shows, τόσο για την ξύλινη και αυθαίρετη γλώσσα που υιοθετεί όσο και για το αφήγημα που τόσο επίμονα και μονότονα επαναλαμβάνει σε κάθε περίσταση.

Μερικές θέσεις του μικρού μας τηλε-ήρωα.. δεν υπάρχει σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ , επι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαμε ανάπτυξη (ασχέτως αν βρεθήκαμε στα σκαλοπάτια του ΔΝΤ), στερεότυπα και αντιλήψεις τύπου «οι Αριστεροί δεν πρέπει να έχουν smartphones, ο Σύριζα θεωρείται κόμμα που υπηρετεί το κεφάλαιο) και διάφορα άλλα γραφικά και κενού περιεχομένου σλογκανς που μέχρι πρότινος εκπροσωπούσαν τον μέσο μπετόστοκο ακροδεξιό κακομοιράκο της διπλανής πόρτας, πλέον έχουν γίνει επίσημη γλώσσα και αποτελούν κεντρική γραμμή επικοινωνίας στην Πειραιώς.

Ως νέος έχει ακόμα χρόνο μπροστά του για να αναθεωρήσει βασικές του θέσεις, αλλά σαν φαινόμενο δυστυχώς ήρθε για να μείνει. Ο εμφανής εκνευρισμός του στα πανελς, οι εμμονές που τον διακατέχουν και οι συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις σε συνομιλητές του, εκτός από ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων και θέσεων προσδίδουν ένα χαρακτήρα στερούμενο βασικής παιδείας και κουλτούρας διαλόγου και συνεννόησης. Αυτό ακριβώς είναι και το νέο πρόσωπο της Δεξιάς που έχει χτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστεγάζοντας στην ίδια πολυκατοικία ( για να θυμηθούμε τον Καρατζαφέρη) από αδέσποτους επαγγελματίες γυρολόγους μέχρι ακροδεξιά απολειφάδια, χουντικά κατάλοιπα μιας εποχής που για χρόνια πιστεύαμε ότι είχαν εκλείψει από το πολιτικό γίγνεσθαι και την κοινωνική πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο άτομα όπως ο Κυρανάκης προκρίνονται ικανότατα στο να αξιοποιηθούν σπιλώνοντας μνήμες και ξαναγράφοντας την ιστορία υιοθετώντας το «αφήγημα» του αναθεωρητισμού. Η γενιά των «νικητών του εμφυλίου» που ακουγόταν στην Βουλή από τους νεοναζί τελικά βρίσκει μεγαλύτερο ακροατήριο όταν εκφράζεται από τους Κυρανάκηδες.

Το αντιΣυριζα μέτωπο που έχει μεθοδευθεί στοχευμένα από τα υπόγεια της Πειραιώς και διαχέεται προς πάσα κατεύθυνση από δημοσιογραφικά payrolls και διαδικτυακά site που λειτουργούν σε περιβάλλον ανομίας και αυθαιρεσίας, έχει εξελιχθεί σε μέτωπο κατά της Δημοκρατίας και τις Ιστορίας της χώρας μας. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία προσβάλλοντας μνήμες αιώνων, που έχουν χαραχθεί με αίμα στο DNA μας. Μια χώρα, ένας λαός που βίωσε δικτατορίες, βασιλεία, κατοχή, εξορίες, πιστοποιητικά φρονημάτων και τανκς, θα πρέπει τώρα να τα ξεχάσει στα πλαίσια της επιχείρησης «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ», ενός σάπιου και παλιού κατεστημένου που ορθώνει ανάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου