Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

“Βλέπεις Κούλη, είναι καλό!”



“Μερικές φορές το να δώσεις σε μια γυναίκα την ευκαιρία να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα, αλλά είναι καλό.”.. τα είχε πει όλα ο πρόεδρος, από εκείνη την περιβόητη συνέντευξη τύπου πριν τις ευρωκάλπες αλλά κάποια γατάκια αδιαφορούσαν. Αδίκως έβαλαν λυτούς και δεμένους από την Πειραιώς να δικαιολογήσουν αυτά που εμείς δεν είδαμε η δεν καταλάβαμε. Το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει αίμα, και είναι ο «οδοστρωτήρας» που έρχεται να τα σαρώσει όλα στο πέρασμα του.

Είναι δυνατόν να μην δουλεύουμε  7ημέρες την εβδομάδα, τριάντα μέρες τον μήνα, 365 μέρες τον χρόνο, και έξι όταν το έτος είναι δίσεκτο. Δεν ξέρω αν προσέξατε τον αγανακτισμένο ξενοδόχο στην Κω, ο οποίος απαιτούσε από τον Κυριάκο, να θεσμοθετήσει το 7ημερο, αλλά και να σταματήσουν τα πρόστιμα και οι επισκέψεις από την επιθεώρηση εργασίας. Φανταστείτε σε τι πλαίσιο ευρυθμίας και εναρμόνισης με τους κανονισμούς λειτουργεί την επιχείρηση του, ώστε ο πιο τακτικός θαμώνας να είναι οι επιθεωρητές εργασίας.

Και δίνει τότε το έναυσμα ο Κυριάκος, γενικής αντεπίθεσης και επιστράτευσης των «υγιών» δυνάμεων , τους επιχειρηματίες που «επενδύουν» και στηρίζουν τον ρημαγμένο από τις συλλογικές συμβάσεις και ελέγχους επιθεώρησης εργασίας τόπο.

Θα τα σαρώσουμε όλα σαν οδοστρωτήρας! Μόνο που κάτω από τον οδοστρωτήρα θα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου η εικόνα τους θα παραπέμπει στα ακρωτηριασμένα πτώματα της Γκέρνικα μετά τους βομβαρδισμούς από τους φασίστες. Θα βρίσκονται εκατομμύρια ανασφάλιστοι και αβοήθητοι, που δεν θα μπορούν να έχουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς η υγεία και η ασφάλιση θα αποτελούν προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρίες.

Αυτή εξάλλου είναι η Ελλάδα που οραματίζονται στην Νέα Δημοκρατία, μια χώρα ερημωμένη με κατοίκους εξαθλιωμένους που θα θυμίζουν ζωντανούς νεκρούς, η κατά το λαϊκέστερον ζόμπι. Όπου ο Δρακουμέλ Κούλης και οι εκλεκτοί βρικόλακες ( Βρούτσης, Ξαφά, Άδωνις κτλ.) θα διοικούν και θα ξεπουλάνε σε τιμή ευκαιρίας και τις πέτρες στα πλαίσια ανάπτυξης και ιδιωτικοποιήσεων. Να τος λοιπόν ο ολετήρας της ΝΔ , που με τόση απλότητα και αυθορμητισμό εκφράζει ο πρόεδρος της.

Όλο το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι ένας οδοστρωτήρας που κατεύθυνση έχει την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση και τελικό προορισμό την κοινωνία στο σύνολο της. Για αυτούς είναι καλό, δεν είναι κακό…για εμάς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου