Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Φάκελος: Επόμενη μέρα!



Έχουμε και λέμε, οι ευρωεκλογές τελείωσαν, περιφερειακές δημοτικές επίσης, σειρά τώρα έχουν οι εθνικές που θα είναι σημαντικότατες πάντων.

Οι λόγοι πολλοί, ο πιο βασικός το πρόσωπο, ο χαρακτήρας και το ήθος της κυβέρνησης που θα επιλέξουμε για τα επόμενα κρίσιμα τέσσερα χρόνια να οδηγήσει την χώρα..

Ο απολογισμός του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς είναι θετικός. Παρέλαβε στην κυριολεξία "καμένη γη", και παραδίδει ενα πλεόνασμα 40 δις (αν δεν κάνω λάθος) κληρονομιά στα ταμεία.

Ειναι αυτό το πιο σημαντικό;

Προσωπικά πιστεύω πως όχι, καθώς ως πολίτης της χώρας που λέγεται Ελλάδα, αν για κάτι νιώθω περήφανος για αυτη την Κυβέρνηση και για τον Πρωθυπουργό είναι οτι αποκατέστησε την αξιοπρέπεια αυτού του λαού καθιστώντας με τον πιο ακραίο και ριζοσπαστικό τρόπο απο την πρώτη στιγμή στις Βρυξέλλες οσο και στους εδώ ολιγάρχες, πως κυρίαρχος για τις αποφάσεις που παίρνονται είναι ο λαός και μόνο αυτός.

Ακόμα και για τις μάχες που έχασε, για τα μέτρα που κατόπιν έντιμου και ειλικρινή συμβιβασμού εφάρμοσε εγώ είμαι περήφανος. Γιατί για πρώτη φορά δεν συνάντησα αλαζονεία, ρεβανσισμούς, διαφθορά και σήψη.

Είδα πολιτικούς που μάχονταν με ελάχιστα όπλα και πολλά εμπόδια,-κυρίως εκ των έσω (κανάλια, κόμματα, τράπεζες), να υπερασπίζονται με καθε κόστος το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης.

Ξέρετε κάτι; Αυτό είναι που οδήγησε τους ξένους (δανειστές και εταίρους) ακόμα και αν ιδεολογικά είναι στην αντίπερα όχθη να σεβαστούν και να τιμήσουν την συμφωνία χωρίς να ζητάνε καθε τρίμηνο νεα σκληρά και επωνείδιστα μέτρα (τα ευτράπελα των προηγούμενων δηλ).

Το να λέμε για τις καταστροφικές πολιτικές, την διαφθορά και την αυθαιρεσία των προκατόχων του Αλέξη Τσίπρα δεν θα βοηθούσε στην οικονομία της συζήτησης, και μην ξεχνάμε όπως λένε οι φιλελεδες ο χρόνος είναι χρήμα.

Και αντί για χρήμα (40 δις πλεόνασμα) ,εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε την αξιοποίηση τους αλλά και την κοινωνική ανάταση της μεσαίας τάξης, του εργάτη του αγροτη του βιοτέχνη, του ελεύθερου επαγγελματια αλλα και των υπαλλήλων (δυστυχώς για αυτούς εμείς μεριμνάμε για όλους).

Η αναδιάρθρωση της Παιδείας, της Υγείας, το Ασφαλιστικό και η Δημόσια Διοίκηση. Η οριστική καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας και όχι τα 1 προς 5 , ελαστικές σχέσεις και 7 ημέρες (νύχτα θα ελεγα..).

Αλλά και ο ευρύτερος γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας σε ένα ασταθές περιβάλλον, συνεχώς μεταβαλλόμενο οπου η χώρα μας θα αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας. Ένας φάρος ελευθερίας και δημοκρατίας που θα τυγχάνει σεβασμού και αναγνώρισης.

Για να επιτευχθούν όμως αυτά χρειάζεται να πατάς στα πόδια σου, να ξέρεις τον προορισμό σου και να έχεις όραμα. Τον ρεαλισμό και την ρομαντικότητα, το όραμα και την ελπίδα τα βλέπω ακόμα έντονα στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

Ειναι κάτι παραπάνω απο εκλογές, αυτό που θα συμβεί στις 7 Ιουλιου.. είναι η σύγκρουση δυο κόσμων. Ο κόσμος της Δημοκρατίας, της προόδου και της αλλαγής ενάντια στην οπισθοδρόμηση, την βαρβαρότητα και την υποταγή.

Η τελική απόφαση ανήκει στον λαό, που ξέρει να επιλέγει, να μάχεται και να νικά. Αυτό το τελευταίο, είναι που φοβούνται όσοι τον υποτιμούσαν για χρόνια κάνοντας νουθεσίες και υποτιμώντας την δύναμη του.

Μην βιάζονται να προεξοφλούν την νίκη τους γιατί οι πολίτες δεν εχουν πει την τελευταία λέξη..και ξέρετε τι λένε για τις λέξεις!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου