Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

«Σκαλουμπακιάζει » η Ν.Δ




Τελειωμό δεν δείχνουν να έχουν στην Πειραιώς, τα μηνύματα «ρεβανσισμού», εκδίκησης και μίσους προς κάθε τι ανθρώπινο και δημοκρατικό. Απειλούν κεκτημένα δικαιώματα αιώνων απειλούν εργαζομένους, απειλούν τις μειονότητες, αισίως απειλούν και την δημοκρατία.

Η κατάργηση της 13η σύνταξης και τα επιδομάτων, μπροστά σε αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν δεν είναι τίποτα. Άντε να δεχθώ πως δεν κατανοήσαμε τι ήθελε να πει ο ποιητής, οτι μας έλεγαν η κα. Ξαφά, ο περιβόητος κος. Στουρνάρας ή  ο πολ ποτ των ασφαλισμένων κος. Βρούτσης.. Να δεχθώ και πώς ο Κυριάκος δεν επικοινώνησε σωστά τις σύγχρονες αντιλήψεις που τον διέπουν περί εργασιακών σχέσεων και θεμάτων.

Θέλετε να αποδώσουμε και σε «ανύπαρκτη» αίσθηση χιούμορ τα περι πολιτικών κρατουμένων; … άντε ας πούμε ότι είναι η μέθη της προοπτικής καρέκλας… να σου όμως που οι διαβολικές συμπτώσεις δεν έχουν τελειωμό και έρχεται ένας Σκαλουμπάκας ( Μα τι Σκαλουμπάκας!) να υπενθυμίσει την οικογενειακή του παράδοση και την ευγενική του καταγωγή , από τις φυλακές της Μακρονήσου και τον εμφύλιο στην αυριανή Ελλάδα του Κυριάκου, όπου με την χρήση των σύγχρονων μέσων θα γίνουν οι οπές μας …γκραν Κάνυον! Μα τι πατριωτισμός, μα τι γενναιοψυχία διακατέχει τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ, αυτές τις μέρες!!

«Ότι δεν σας έκανε ο πατέρας μου θα σας το κάνω εγώ», είπε. Δεν είναι παρερμηνεία, δεν είναι αστοχία, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις ύαινες που ετοιμάζονται όλα αυτά τα χρόνια για (να)καταλύσουν κάθε έννοια δικαίου, δημοκρατίας και ανεξαρτησίας. Δυστυχώς η Ν.Δ έχει γεμίσει Σκαλουμπάδες που πλέον η δυσωδία ξεχειλίζει από τα υπόγεια της Πειραιώς και μολύνει όλη την ατμόσφαιρα.

Το «ότι δεν σας έκανε ο πατέρας μου θα σας το κάνω εγώ» κρατήστε το να το θυμάστε όταν -και αν ποτέ -ο Κυριάκος εφαρμόσει το πρόγραμμα του.. Θα ιδιωτικοποιήσει μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε, η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που η εργασία θα δηλωθεί και ως ολυμπιακό άθλημα.

Απορώ ( με την απορία θα μείνω), με όλη αυτή την ακαδημαϊκή νομενκλατούρα, που δεν αντέχει η αισθητική της τον υπουργό Υγείας, με τόσο παραγωγικό έργο, αλλά μπροστά σε περιστατικά φασισμού και μίσους κωφεύουν επιδεικτικά. Πόσο πιο κατώτεροι των περιστάσεων, να το πω και ευγενικά.. λίγοι μπροστά στις απαιτήσεις των καιρών.

Για τους εναπομείναντες πιστούς σε θεσμούς και αξίες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, η ανεξαρτησία του Τύπου, η ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία και το κράτος πρόνοιας φαντάζομαι να αντιλαμβανόμαστε ότι οι εκλογές που έρχονται θα καθορίσουν την ουσία και την φύση του πολιτεύματος για τα επόμενα πολλά χρόνια..

Ραντεβού λοιπόν στους δρόμους και στις κάλπες, σύντροφοι γιατί με ίλαρχους Μπογδάνους, Σκαλουμπάκες, και Αποστολίδιδες σε λίγο καιρό θα δίνουμε στα… γουναράδικα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου