Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Τα "παιδιά του Χάρβαρντ"


Δύο εβδομάδες έμειναν και το βλέπω να έρχεται.. Απο την μια οί δυνάμεις του αστικού "καθωσπρεπισμού", του "Βαστα Γερουν", και του κληρονομικού δικαιώματος σε ένα μπραντεφερ με την Δημοκρατία και τις κοινωνικές τάξεις..

Είναι αρκετοί που αντιλαμβάνονται τον Αρμαγεδδών που θα μας βρει την επομένη των εκλογών, στην περίπτωση που τα "παιδιά του Χάρβαρντ" - ως λογική - επικρατήσουν των παιδιών του Περιστερίου της Νίκαιας του Καματερού και των υπολοίπων λαϊκών συνοικιών

Σε αυτό το σημείο να πούμε για την οικονομία της συζήτησης πως τιποτα το αρνητικό και κακό δεν έχει το κορυφαίο ίσως πανεπιστήμιο του πλανήτη, ειδικά για τους πρωτοπόρους επιστήμονες που κέρδισαν με την αξία και τις προσπάθειες τους την θέση τους σε αυτό.

Το πρόβλημα έγκειται όταν το επιβάλλουν οι εν δυνάμει δημόσιοι λειτουργοί -ενός καταστροφικού χθες και ενος δυσσοίωνου για εμας αύριο-, στην βάση της λογικής ακύρωσης της αξίας χιλιάδων αποφοίτων των δημοσίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που υποτίθεται εκπροσωπούν.

Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι σε αυτά τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα συναντήσεις φοιτητές δύο ταχυτήτων. Αυτους που ακολούθησαν την διαδικασία των εξετάσεων και τους επέλεξαν λόγω επιδόσεων και ικανοτήτων και απο την άλλη πλευρά όσους - ελέω κληρονομικότητας- προέρχονται από οικογένειες με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και παράδοση.

Στην Ελλάδα τα "παιδιά του Χάρβαρντ" οπως το διατύπωσε η κα.Μπακογιαννη, για να υπερασπιστεί την επιλογή του υιού της και νυν δημάρχου Αθήνας στο υπουργείο Εξωτερικών ( μαζι με τον κουμπάρο της και επιχειρηματία κ.Βαγγέλη Μαρινάκη) θεωρώ με όλο τον σεβασμό στο δικαίωμα μιας μητέρας να αγαπά και να υπερασπίζεται το παιδί της, οτι ενέχει βαθύτατα ταξικά χαρακτηριστικά και εμφορείται απο ένα υπεροπτικό και άσχημο κατα τα ταπεινά μου αισθητικά κριτήρια περί πολιτικής ύφος.

Βλέπετε σε μια χώρα όπου η πολιτική αριστοκρατία - ελέω ονόματος- πολλές φορές κληρονομική εξαργύρωνε με τον καλύτερο τρόπο τις προσβάσεις που είχε και έχει για να επιτύχει την διατηρισιμότητα και την επαφή με την εξουσία.

Τα "παιδιά του Χαρβαρντ" είναι τα παιδιά που δεν θα καταλάβουν ποτέ τα παιδιά της Ελλάδας, τα παιδιά του Πειραιά της Νίκαιας του Περιστερίου ακόμα και της Καλαμαριάς. Γιατί πολύ απλά δεν τα ενδιαφέρει να τα καταλάβουν αρκεί να συνεχίσουν να τα χειραγωγούν με την ίδια επιτυχία που έκαναν οι γονείς τους και οι πολιτικοί τους προκάτοχοι.

Υ.Γ Καλά τα είπε ο κος.Κικίλιας οτι δεν είναι υποχρεωμένοι ( ΝουΔου) να πληρώσουν το κοινωνικό κράτος που -σε περίπτωση εκλογικού ατυχήματος - θα παραλάβουν απο την κυβέρνηση Συριζα.. Μας αναγνωρίζει φαντάζομαι το δικαίωμα να μην πληρώσουμε και εμείς τα "Χαρβαρντ των δικών τους παιδιών"

Υ Γ 2 Όπως καταλάβατε με την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου