Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ενθάδε κείται ο πατριωτισμός τους..



Προσπαθώ να καταλάβω απο πότε ο πατριωτισμός, ο υγιής πατριωτισμός που εκφράζεται ως αγάπη για την πατρίδα, την φύση τους ανθρώπους που τον πολιτισμό και τις αξίες που απεικονίζουν διαδρομές χιλιετιών, αποτελεί μονοπώλιο της δεξιάς.

"Ολβιος οστις της ιστοριας εσχε μαθεσιν", έγραψε ο Ευριπίδης και πάμε σε αυτό το σημείο να ρίξουμε μερικές ματιές στο παρελθόν αυτού του τόπου, όχι στο τοσο μακρινό της εποχής του τραγικού ποιητή , αλλά της νεώτερης ιστορίας μας.

Ανέκαθεν στην Ελλάδα υπήρχε μια κάστα, μια ελίτ ένα συνονθύλευμα ατόμων πρόθυμων να εκχωρήσει γη και ύδωρ προς εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων που με την σειρά τους εγγυώνταν για την διατήρηση των προνομίων της.

Από την εποχή της επανάστασης για την ανεξαρτησία, το 1821, συναντάμε κάστες οπλαρχηγών μεγαλοτσιφλικάδων οι οποίοι λειτούργησαν ως εγγυητές και τοποτηρητές της βρετανικής πολιτικής στο νεογέννητο ελληνικό κράτος.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτέλεσε η δολοφονία Καποδίστρια απο τους Μαυρομιχαληδες, κυρίως για να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες βρετανοί ομολογιούχοι που επένδυσαν στην ελληνικήεπανάσταση διαβλέποντας προοπτικές εγκαθίδρυσης και δημιουργίας κράτους δορυφόρου (puppet state), σε μια περίοδο οπου η αποικιοκρατία βρισκόταν στο απόγειο της.

Σε μία χωρά, σε ένα Κράτος νεοσύστατο βλέπουμε να αναπτύσσονται διαφορετικές ταχύτητες για τον λαό και σε περιοχές ευαίσθητες τότε οι εικονες να είναι ακόμα πιο δύσκολες όταν ο πληθυσμός κατά βάση αγρότες αντιμετώπιζαν τις επιδρομές των κομιτατζιδων απο την μια και την ατσαλινη βέργα των κοτσαμπασηδων απο την άλλη. Το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία ήταν πιο αναγκαίο όσο ποτέ.

Περάσαμε στον Μακεδονικό αγώνα, στον Εθνικό διχασμό στους βαλκανικούς πολέμους στην μικρασιατική καταστροφή στους δύο παγκόσμιους πολέμους, αργότερα στον εμφύλιο και στην δικτατορία που πληρώσαμε με τον χειρότερο τροπο και τον ακρωτηριασμό της Κύπρου.

Πάντα υπήρχαν οι δυνάμεις της αντίδρασης και της οπισθοδρόμησης, έτοιμες να υποτάξουν τα εθνικά συμφέροντα προς εξυπηρέτηση του ξένου παράγοντα.

Με τον μανδύα του πατριωτισμού δεν δίστασαν να δολοφονήσουν να εκδιώξουν να εκτοπίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Πότε καταδίδοντας τους πατριώτες, πότε στέλνοντας εξορία για συμμόρφωση φτάνοντας ακόμη και σε πολιτικές δολοφονίες, πάντα το παρακράτος της δεξιάς ήταν αυτό που κυβερνούσε και διαφέντευε τον τόπο.

Ίδιο πρόσωπο άλλες πρακτικές

Πώς γίνεται να άλλαξε το προσωπείο της δεξιάς, την στιγμή που η εκμετάλλευση, η καταπίεση και η εξόντωση των συνανθρώπων μας στον βωμό των κερδών για τους λίγους παραμένουν στο επίκεντρο του προγράμματος της.

Σύγχρονο Ριμέικ


"Ψηφίστε σωστά και το χουμε"... μεταξύ σοβαρής Χρυσής Αυγής και "αστειας(;)" μεταξύ Σκαλουμπακα και Αποστολίδη αλλά και της Τριανδρίας Βορίδη Άδωνη Πλεύρη υπάρχει η σύγχρονη ακροδεξιά έκδοση που έρχεται να αναβαθμίσει και να εξοπλίσει το σκληρό προσωπείο της εμποτισμενο αυτη την φορά με το επίσης σκληρό και μανιχαϊστικό δόγμα του νεοφιλελεύθερισμου και της αυστηρής ορθόδοξης λιτότητας για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Πρέπει να πληρώσετε και είμαστε εδώ για να σας τιμωρήσουμε είναι το δόγμα τους. Πρέπει να επαναφέρουμε το παλιό για να καθαγιάσει το "νέο"που σας ετοιμάζουμε. Δικαιώματα ελευθερίες ασφάλεια θα πρέπει να θυσιαστούν για να επιβεβαιωθούν οι κύκλοι εκείνοι που επιβουλεύονται το μέλλον και την σταθερότητα ενος ολόκληρου λαού. Για την ικανοποίηση και την επιβράβευση των άρρωστων Εγώ τους... Πατριώτες σίγουρα, για την Ελλάδα σίγουρα όχι..

Το είχε πει και ο Μαρξ εξάλλου..το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, οι ύαινες το επιβεβαιώνουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου